Albert Theeuwsen componeert een hypotheek waar muziek in zit

De in 1960 geboren Albert Theeuwsen werd eind juli zestig. De nog jeugdig en energiek ogende hypotheekadviseur is op zijn zestigste voor zichzelf begonnen. Waarom nu pas? Hij had het in loondienst gewoon altijd goed. Bij Nationale Nederlanden en later bij Van der Stoep in Pijnacker. Het heeft dus even geduurd, maar nu is deze Pijnackernaar zijn eigen bedrijf begonnen.

Zoals dat helemaal past bij 2020 heeft Albert kantoor aan huis. In de vrijstaande woning aan de Julianalaan waar hij woont met Annette Kardol – een honkvaste reisadviseuse – houdt Albert kantoor. Waar de adviesgesprekken worden gevoerd, bepaalt de klant. Bij de mensen thuis of in Alberts kantoor aan huis. Met de piano binnen handbereik, componeert Albert in samenspraak met de aanvrager een hypotheek waar voor jaren muziek in zit.

Starters, doorstromers, oversluiters, echtscheiders, gepensioneerde levensgenieters – al dan niet met een goed pensioen; voor al deze doelgroepen kan Albert maatwerk maken. Van origine is hij een conservatoriumopgeleide musicus – pianist – met bijzonder veel kwaliteiten, maar omdat ‘de muziek’ financieel een lastig vak is, is Albert zich al heel lang geleden ook in financieel advies en hypotheekadvies gaan verdiepen. Binnen dit vak heeft hij van alles gedaan: accountmanager bij een grote verzekeraar, opleiden en coachen van adviseurs en ook het adviseren van de eindklant. “Dat blijft heel mooi werk: mensen echt helpen bij een belangrijke financiële beslissing als een woninghypotheek. Het is advieswerk dat veel kennis en ervaring vereist, omdat er zo veel mogelijkheden zijn en iedere situatie weer anders is. Een goede hypotheekadviseur moet lenig zijn en van heel veel zaken verstand hebben: fiscaal, financieel, notarieel/juridisch, ga zo maar door.”

Albert Theeuwsen vindt het een uitdaging om de ingewikkelde materie helder uit te leggen aan de mensen. Op zijn fraaie site is terug te lezen dat hij met een drie-stappen-plan werkt: het aftastende en inventariserende gesprek, het onderzoek dat toewerkt naar de beste oplossing en ten derde de vertaling naar een concrete oplossing.

Albert is een onafhankelijk adviseur die in het geheel niet gebonden is aan geldverstrekkers. Hij heeft toegang tot de gehele markt en zoekt samen met de klant naar de beste oplossing. Dat is dan een combinatie van de laagste rente en de beste voorwaarden.

Wie met Albert in gesprek gaat, merkt dat hij makkelijk en direct contact maakt; dat hij de materie in zijn vingers heeft en alles helder en concreet uitlegt. We zeiden het al: een adviseur moet lenig zijn in het gesprek want hij of zij krijgt met zo veel verschillende mensen te maken. Dat varieert van ‘perfect voorbereid en op de hoogte’ tot ‘volledig blanco en nog geen ervaring met hypotheken’. “Dat maakt dit werk juist zo leuk; dat je met allerlei verschillende personen en situaties te maken krijgt”, aldus Albert die nog eens benadrukt dat zijn aanpak laagdrempelig is én blijft! “Ik vind het heel belangrijk dat je de tijd neemt om de mensen in hun eigen tempo mee te nemen tot het slotakkoord: een perfect passende hypotheek.”

Kijk snel eens op de fraaie site en lees daar ook reviews van klanten die met vreugde terugblikken op de dienstverlening van Albert Theeuwsen Hypotheekadvies:

M info@alberttheeuwsen.nl
T + 31 6 18 09 16 97